KAMP 2024

Het kamp vind plaats op ons “eigen” eiland op de Loosdrechtse plassen. Het kamp zal plaatsvinden van zaterdag 3 tot en met zaterdag 10 augustus 2024. 

Allereerst willen we zeggen dat we de deelnemers een geweldige vakantieweek in een heel mooie omgeving aan kunnen bieden. De kosten voor het kamp van dit jaar bedragen € 215 (incl. € 55 inschrijfgeld). 

De Loosdrechtse Plassen is een natuurreservaat waarin wij op één van de eilanden, het Holtus eiland, ons thuis hebben, welke alleen voor ons ter beschikking staat.
 
Op dit eiland hebben we een keuken, eettent, toiletten en een woonboot waarop de jongens kunnen slapen en op het eiland staan ook enkele tenten voor de kampleiding. We zorgen er altijd voor dat er minimaal 3 begeleiders bij de jongens slapen. Dit in geval van calamiteiten. Ouders: Uw zoon moet goed kunnen zwemmen! Deelname aan het kamp is op eigen verantwoording / risico.

Jullie worden zaterdag 3 augustus om 11:30 verwacht in Oud-Loosdrecht  op het parkeerpleintje “Spinaker”. Het parkeerpleintje ligt schuin tegenover friettent “De Oude Dijk”. Daar worden jullie opgehaald met de Dolfijn, ons motorschip waarmee we naar het Holtus eiland varen. De Dolfijn vaart twee keer heen en weer zodat je niet lang hoeft te wachten. De ouders zijn van harte welkom om even een kijkje te komen nemen op het eiland, zodat ze een indruk krijgen waar hun jongens de week zullen doorbrengen. Zorg dan wel dat je de boot van 11:30 niet mist! Neem je de tweede boot dan is daar geen tijd meer voor. Mocht je geen vervoer naar Loosdrecht hebben, neem dan contact met ons op. Dan zullen wij kijken welke andere mogelijkheden er zijn. 

Op het eiland krijg je te horen wat de boot indeling is en wie je captain is voor deze week. De captain is één van de ouderen, kan zeer goed zeilen (beschikt over de vereiste diploma’s) en is verantwoordelijk voor een groep van ongeveer vijf jongens, die de beschikking hebben over een eigen zeilboot. We hebben geen vast dagprogramma, maar we passen ons voornamelijk aan het weer aan. Hoofdzaak is dat we er met z’n allen een heel fijne week van maken!

De nadruk ligt natuurlijk op het zeilen, maar daarnaast kun je ook surfen, kanoën, roeien, vissen en zwemmen. Meestal maken we een paar boottochten, bijvoorbeeld over het riviertje “De Drecht” of door het natuurgebied “De Doolhof”.

Er bestaat een mogelijkheid om een zeildiploma te halen. Dit bestaat uit drie gedeelten, het bemanningsdiploma (C), het stuurmansdiploma (B) en het schippersdiploma (A). Aan de nieuwelingen wordt eenmalig een gratis cursusboekjes verstrekt zodat je niet meteen een duur boek hoeft te kopen.

De kampleiding bestaat uit bekwame mensen (incl. EHBO/BHV) en 2 geweldige kooksters. Zij zorgen ervoor dat we zeker niet van de honger en dorst omkomen. Enkele vaste regels zijn dat we `s morgens en `s avonds gezamenlijk eten. `s Middags is het in de regel naar keuze tenzij er iets speciaals op het programma staat. Op het eiland is altijd kosteloos ranja en thee beschikbaar voor de jongens en er staat geregeld een schaal met wat lekkers zoals een koekje, een snee peperkoek of iets dergelijks. Er kan ook altijd zeer voordelig een blikje frisdrank worden gekocht. Om te zorgen dat de jongens bij het avondeten met een gezonde eetlust aan tafel komen, willen wij de ouders verzoeken geen grote zakken chips mee te geven.

Een ander belangrijk punt is dat we `s avonds op een afgesproken tijd, voordat het donker is (ca. 21.30 uur), terug moeten zijn op het eiland, We moeten namelijk altijd over het water terugzeilen en in het donker is dit onverantwoord. Daarna zitten we gezellig met de gehele groep rond het kampvuur met een hapje en een drankje. Als je een muziekinstrument kan bespelen, breng het dan gerust mee. Dat zorgt natuurlijk voor nog meer sfeer. Overdag is het gebruik van alcohol op het eiland en in de boten verboden, het gebruik van drugs wordt absoluut niet getolereerd. Na 21:30 uur gaat de bar open en kunnen de jongens genieten van een blikje fris of flesje bier. Door de Nederlandse overheid is de leeftijd voor het drinken van alcohol verhoogd naar 18 jaar. Dit geldt ook op het zeilkamp.

Het meenemen van mobiele telefoons is niet zonder risico, denk maar aan in het water vallen, elkaar in het water gooien e.d. SWAR (Stichting Watersportkampen Aarle-Rixtel) kan hiervoor dan ook niet aansprakelijk worden gesteld. Mochten er jongens bij zijn die toch hun telefoon meenemen, neem dan iets mee ter bescherming zoals een emmertje of plastic tasje.

Alle deelnemers zijn verzekerd door een speciale groeps-WA –verzekering. Ieder wordt dringend verzocht zijn zorgverzekeringspas of een kopie hiervan bij zich te hebben, zodat we, mocht het onverhoopt nodig zijn, daar geen problemen mee krijgen.  Zeilkamp Laarbeek adviseert iedereen daarnaast om een reisverzekering met ongevallendekking af te sluiten.

 Als er jongens bij mochten zijn die medicijnen gebruiken, laat ons dit dan weten en vergeet niet deze mee te geven. Als wij weten wanneer uw kind welke medicatie nodig heeft, dan kunnen wij er bij helpen dat dit niet wordt vergeten. Dit graag telefonisch of per mail kenbaar maken.

Op zaterdag na afloop van het kamp zijn we rond 13.00 uur weer terug op het kerkplein in Aarle-Rixtel. Hopelijk met een geweldige week en heel fijne ervaringen in onze bagage. We zouden het erg waarderen als we daar nog even samen kunnen zijn om het kamp af te sluiten en afscheid te nemen van elkaar.
 
Mocht je nog vragen hebben, dan horen we dat graag. Neem dan gerust contact met ons op.
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram