ALGEMENE INFORMATIE

De doelgroep zijn jongens uit de regio Laarbeek in de leeftijd van 12 (groep 8 schoolverlaters) t/m 18 jaar, ook jongens buiten Laarbeek zijn welkom!

Begrijpelijkerwijs dien je voor deelname aan het zeilkamp in het bezit te zijn van een zwemdiploma. Schrijf je jezelf desondanks toch in? Dan is dit geheel op eigen risico! 

Het zeilkamp wordt ieder jaar gehouden op het “Holtus Eiland” te midden van de Loosdrechtse plassen.

Het kamp vindt plaats van 3 tot en met 10 augustus 2024

In eerste instantie is het doel om alle deelnemers een fantastische week aan te bieden. We proberen het zeilkamp zo toegankelijk en laagdrempeling mogelijk te maken. Daarom proberen we het kampgeld elk jaar ook zo laag mogelijk te houden. Voor 2024 is het kampgeld vastgesteld op € 215, dit is inclusief € 55 inschrijfgeld.
 
Het tweede doel is om het zeilen te leren en als de jongens dit willen kunnen zij een diploma behalen. Dit is echter geen must! Onze insteek is dat alle jongens uit regio die willen zeilen, mee moeten kunnen. Daarom proberen wij de kosten voor het kamp zo laag mogelijk te houden, zodat het voor iedereen toegankelijk is.
 
Naast het zeilen is er ook volop de mogelijkheid om te kanoën, vissen (vergunning verplicht) of te zwemmen.

Het inschrijfgeld dient te worden voldaan binnen één maand na ontvangst van de factuur. Het restant van het kampgeld dient uiterlijk 30 juni van het betreffende kampjaar te worden voldaan. Heb je jezelf ingeschreven en kun je, om wat voor reden dan ook, toch niet mee? Geen probleem, je kunt jezelf altijd afmelden. Uiteraard ontvang je het betaalde kampgeld dan gewoon terug. Wij merken wel nadrukkelijk op dat dit niet geldt voor het betaalde inschrijfgeld. 
Er bestaat de mogelijkheid een zeildiploma te halen. Dit bestaat uit drie gedeelten, het bemanningsdiploma (C), het stuurmansdiploma (B), en het schippersdiplo-ma (A).
 
Aan de nieuwelingen worden gratis eenmalig cursus-boekjes verstrekt, bij voorkeur voor de start van het zeilkamp. Op deze manier kunnen de deelnemers al wat theorie kennis op doen voordat het zeilkamp begint. Hierdoor hoeven ze er op het zeilkamp zelf niet zoveel tijd meer aan te besteden.

Het zeilkamp wordt ieder jaar gehouden op het “Holtus Eiland” te midden van de Loosdrechtse plassen. Alle deelnemers zijn extra verzekerd door een speciale groeps-WA –verzekering. Ieder wordt dringend verzocht zijn zorgverzekeringskaart of een kopie hiervan bij zich te hebben, zodat we deze bij de hand hebben, mocht het onverhoopt nodig zijn. Zeilkamp Laarbeek adviseert iedereen daarnaast een reisverzekering met ongevallendekking af te sluiten.

Als er jongens bij mochten zijn die medicijnen gebruiken zouden wij graag weten wat voor medicijnen en de hoeveelheid die nodig is.

Onder de leiding zijn ook BHV-ers aanwezig en mensen met een medische achtergrond (of EHBO diploma).

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die we treffen is de deelname aan het zeilkamp volledig op eigen risico.

Enkele vaste regels zijn dat we s’ morgens en s’ avonds gezamenlijk eten. `s-Middags is het in de regel naar eigen keuze tenzij er iets speciaals op het programma staat.
 
Een ander belangrijk punt is dat we s’-avonds op een afgesproken tijd, voordat het donker is (ca. 21.30 uur), terug moeten zijn op het eiland. We moeten namelijk altijd over het water terug zeilen en in het donker is dit onverantwoord. Om dit te compenseren is nachtzeilen (met lampen) wel altijd een vast programmapunt (mits de omstandigheden het toelaten).
 
Daarna zitten we gezellig met de gehele groep rond het kampvuur met een hapje en een drankje. Als er soms iemand een muziekinstrument kan bespelen, breng het dan gerust mee (als dat mogelijk is), want dat zorgt natuurlijk voor nog meer sfeer.
 
Overdag is het is het gebruik van alcohol op het eiland en in de boten verboden, het gebruik van drugs wordt absoluut niet getolereerd. Als het kampvuur ontstoken is, gaat de “bar” open. Bier mag uitsluitend genuttigd worden door de 18+ deelnemers, dat wordt ook streng gehandhaafd. We volgen in deze de wettelijk vastgestelde regels.
 
Het meenemen van mobiele telefoons is niet zonder risico, denk maar aan in het water vallen, elkaar in het water gooien e.d. Zeilkamp Laarbeek kan hiervoor dan ook niet aansprakelijk worden gesteld.
 
Mochten er toch jongens bij zijn die hun telefoon meenemen, neem dan iets mee ter bescherming zoals een emmertje(met deksel) of plastic tasje.

Jaren lang hebben wij ernaar gestreeft om de kosten zo laag mogelijk te houden. Op veel kosten kunnen wij echter geen invloed uitoefenen. Het gaat hierbij om kosten zoals eilandhuur, botenhuur en busvervoer terug naar Aarle-Rixtel. Toch willen wij het zeilkamp aan blijven bieden tegen een zo laag mogelijk kamp geld. Daarom zijn wij op zoek naar donateurs die ons daarbij willen helpen.

Mocht je nog meer informatie willen ontvangen, vul dan het formulier in onder contact.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram