Over ons

Het zeilkamp wordt al meer dan 45 jaar georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers. Zij zijn enthousiast geworden doordat ze zelf ook deelnemer zijn geweest in het verleden en het zeilen hebben geleerd bij Zeilkamp Laarbeek.

Om een beeld te krijgen van onze staf, stellen ze zicht voor. 

Martijn01

Martijn

Voorzitter

Hoi, mijn naam is Martijn Prick.

Ik ga al zo’n 28 jaar mee op zeilkamp. De eerste keer dat ik mee op kamp ging was ik nog maar een menneke van 15 jaar.

Mijn eerste Zeilkamp is me zo goed bevallen dat ik sindsdien elk jaar ben gegaan! Omdat je als deelnemer mee tot en met 18 jaar mee kan, ben ik vanaf mijn 19  meegegaan als hulpcaptain, om later volleerd captain te worden. Ik kom dus net als onze captains en stafleden uit eigen kweekvijver!

Na jaren met veel plezier de rol van captain op me te nemen was het tijd voor iets anders en ben ik overgestapt naar de staf. Ondertussen zit ik al jaren in het bestuur met een leuke club mensen die zich elke jaar weer voor de volle 100% inzetten om er een fantastische en onvergetelijke week van te maken.

Ik ben elk jaar gemotiveerd om onze deelnemers enthousiast te maken voor het zeilen en hen samen met onze  captains en staf een fantastische week op het Holtus Eiland te kunnen bieden!

Tot ziens op ons mooie Holtus Eiland!

 

Max

secretaris

Mijn naam is Max Driessen en ga sinds 2012 mee op zeilkamp. Ik was op dat moment 14 jaar oud. Best spannend, zo’n weekje zonder ouders. Uit ervaring kan ik vertellen dat je ontzettend snel een band creëert met andere kampgenoten. Overdag leer je op het water de fijne kneepjes van het zeilen. De sterke verhalen passeren in de avond rond het kampvuur de revue.

In vijf jaar tijd heb ik mijn bemannings-, stuurmans- en schippersdiploma behaald. In de jaren daarop heb ik als captain deelnemers klaargestoomd voor de examens. Het is fantastisch om te zien hoe snel deelnemers het zeilen in de vingers krijgen! Dit motiveert mij om jaar op jaar deelnemers te enthousiasmeren voor het zeilen. Het mooiste vind ik wanneer deelnemers het kamp afsluiten met een welverdiend diploma.

Sinds 2019 ben ik als secretaris toegetreden tot het bestuur van Zeilkamp Laarbeek. Aan het einde van het kamp neem ik samen met Ruud en Martijn de examens af. Mijn belangrijkste doel is om voor de deelnemers een onvergetelijke week te organiseren. Ik kijk ontzettend uit naar het komende kamp

 

Ruud

Examiniator

Ik ben Ruud van de Kerkhof en ga vanaf mijn 12e jaar mee op zeilkamp. Ik heb op het kamp op een ‘speelse’ en leuke manier leren zeilen. Lekker sportief bezig zijn in en op het water.

Gestart als deelnemer, later als captain en mede door mijn CIOS opleiding uiteindelijk  ook als zeilexaminator. Ondertussen ben ik lid van de staf.

In het dagelijks leven geef ik gym en zwemlessen in het speciaal onderwijs op de mytylschool Eindhoven. Ik heb een eigen zwemschool (Het Zwemmertje) voor iedereen die NIET mee kan in het reguliere zwemonderwijs. Ik heb dus ervaring in lesgeven en heb een pedagogische achtergrond. Ik wil dat ieder individu mee kan doen op eigen niveau. 

Ik kom elk jaar met veel enthousiasme op ‘ons’ Holtus Eiland. Dit is voor mij nog steeds het stukje paradijs in Nederland waar ik elk jaar met veel plezier naartoe ga.

Wie weet, tot ziens op “Ons” Holtus Eiland!!

Marco

Chef kok

Ik ben Marco. Ik ben besmet geraakt met het ‘loosdrechtvirus’ in 1991 en sinds die tijd heeft het virus zich bij mij op diverse manieren geopenbaard. Zo kreeg ik in mijn eerste jaar een zeer bevlogen captain die mij enthousiast wist te krijgen voor het zeilen. Vooral ook het avondprogramma rond het kampvuur was en is een kolfje naar mijn hand. In de jaren die volgenden  stabiliseerde het ‘ziektebeeld’ zich tot het hiervoorgenoemde. Echter na enkele jaren leverde het virus mij een zeildiploma op, wat weer tot gevolg had dat ik captain werd. Dit leidde ertoe dat ik als captain het virus makkelijk kon verspreiden onder mijn bemanning. Omdat ik uiteindelijk genoeg jongens besmet had en sommigen van hen inmiddels ook het stadium van captain hebben bereikt, heeft het virus er nu voor gezorgd dat ik lid ben geworden van het bestuur. Ik hoop dat ik nog lang besmet mag blijven met het ‘Loosdrechtvirus’ en dat er nog veel jongens mee besmet mogen worden.

Dirk

Penningmeester

Al geruime tijd ga ik mee met dit geweldige zeilkamp op de Loosdrechtse Plassen. Eerst als deelnemer, daarna als captain en nu als bestuur/staflid.

Het kamp biedt een hele week plezier op het water en staat garant voor het maken van nieuwe vrienden. Het is prachtig om te zien hoe alle jongens aan het einde van de week een harmonieuze groep vormen. Ieder jaar opnieuw! 

Wat het kamp naar mijn mening sterk maakt is de ongedwongen sfeer die er heerst. Plezier maken is het hoofddoel. 

Zelf heb ik nog nooit een week overgeslagen wat op zichzelf staand al genoeg zegt!

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram